Ma - vrij: 09:00 - 17:00
info@ecasso.nl
0251 - 293 455

Afgeboekte vorderingen

Afgeboekte vorderingen

Dat een vordering administratief door u is afgeschreven, betekent niet dat deze niet meer kan en mag worden geïncasseerd. Integendeel: een afgeboekte vordering blijft tot liefst 5 jaar na boekjaar voor incasso vatbaar.

Niet alleen leert onze ervaring in het kader van een dergelijke herincasso dat het goed mogelijk is dat uw debiteur met het verstrijken van de tijd in beter financieel vaarwater terecht is gekomen, maar ook de administratieve lasten zijn voor u minimaal. Voor de herincasso hoeft slechts de betreffende factuur te worden overgelegd, terwijl deze pas opnieuw in uw administratie hoeft te worden opgevoerd als er daadwerkelijk wordt betaald.

Herkent u zich hierin en heeft u in de afgelopen 5 jaar één of meerdere facturen als oninbaar af moeten boeken? Bied dan gelijk uw vordering aan of gebruik het contactformulier om meer informatie te ontvangen omtrent de herincasso van uw afgeschreven facturen.

Tweede kans

Geef uw afgeboekte vorderingen een tweede kans! Benieuwd naar de uitgebreide mogelijkheden in het kader van uw afgeboekte vordering(en)? Maak gebruik van onderstaand contactformulier voor een terugbelverzoek.


Hoe werkt het?

Uw afgeboekte vordering wordt op resultaatsafhankelijke basis geïncasseerd tegen een vast percentage van 20% van de oorspronkelijke hoogte van de vordering. Uniek is dat wij daarbij de kostenrisico’s volledig overnemen, zodat u geen (tussentijdse) factuur ontvangt voor deurwaarders-, griffie- of andere incassokosten. U bent bovenvermeld tarief bovendien pas verschuldigd op het moment dat er daadwerkelijk wordt betaald. 

Reden non-betaling

De reden van afschrijving is van beslissend belang voor de vraag of het zinvol is nogmaals een incassopoging te ondernemen. Zo zal een hernieuwde incasso in gevallen van faillissement geen zin hebben/niet mogelijk zijn, terwijl het goed mogelijk is dat een afschrijving vanwege de (destijds) sombere financiële situatie voor herincasso vatbaar is. Neem direct contact op om de mogelijkheden en kansen in dat kader te bespreken.